Milking Ideas into my art, starts with breastfeeding my pens.

 

När jag gick och la mig igår hade jag tydliga bilder på ideér till konstverk, så krispiga i sin uppenbarelse och poetiskt intrikata att jag omöjligt kan glömma dessa, tänkte jag och somnade. Nu famlar jag blott efter några få färger som kan ha varit med, allt annat är borta.

Kvällen innan, i lördags, gick jag upp ur sängen och bad mina barn att fotografera en idé om att låta två pennor bli bröstmjölkade. Klicka gärna på bilden med pennorna.

 

IMG_3714

Inspirerad av Yu ciao gui, oljemålning Overtime, som nyligen dök upp på mitt instaflöde.

IMG_2171

Ett par dagar innan fastnade jag för ett annat konstverk på instagram, fotografi av Lin yung Cheng, där armarna blir en kvadrat, som drar en tydlig gräns med två pennor. Huvudet liknar en cirkel som guppar högst upp inuti kvadraten. Ägnade en dag åt att teckna av detta kvadratiska kärl med huvudsakliga innehåll, men kände slutligen att det blev för trångt, att medvetet använda mig av någon annans konstverk. I alla fall av någon som lever,,tror den detaljen gör skillnad för min del i alla fall. Vissa kan ju ta illa upp. Själv skulle jag känna mig hedrad om en annan konstnär gjorde konst av min konst. Om avsikten var kärlek,,annars blir det Kabam. kul att autorätt-korr vill ändra det ordet till Kram,,upprepande ggr.

Nåväl, fast jag vet att min avsikt var god, gällande att teckna av Lin Yung Chengs fotografi så blev jag ändå osäker, ,,känslan var som att öppna någon annans garderob i smyg och dra med handen över tygerna därinne,,precis, lite pervo-artat. Så jag

IMG_2172 2

skrev därför ett mail  i fredags till Bildupphovsrätt.se och frågade om man får måla av någon annans levande konstnärs verk, på det här viset. Bifogade både Lin Yung Chengs fotografi från insta och min serie målningar med upprepande motiv. Jo, jag är präktig, och ganska nördig. Sådan har jag alltid varit, även under omständigheter då mitt liv utåt sett varit väldigt opräktigt och slafsigt,,så hade jag ändå alltid en bok under armen och anteckningsblock i den andra. och,  Jag har fått svar från BU, men de skrev att det är väldigt många som mailar de, men att de skulle ta sig tid att svara ordentligt när det gavs möjlighet. Dock gav mina redan sådda tvivel mig  anledning nog att ändra spår ändå. Ja, för i vilket fall som helst så lider jag ingen brist på egna ideér,,utan ser snarare det “att snappa upp andras”, mer som att tillfälligt få ligga. Blanda kroppsvätskor en stund. Det berör och lämnar spår, men aldrig så djupt att det inte går att lämna det bakom sig.

squraewithboundaries_cream

square_creme_test

squraewithboundaries_green

 

Hej då

 

Windy