Drömmars inverkan

Höll nästan på att glömma bort att skriva blogg idag,,det är mycket att få klart innan utställningen,  jag vet inte var det landar,,utan följer med likt vatten i det som växer fram,,lite som när man drömmer. En vän till mig, också hon är konstnär, berättade imorse om en dröm hon hade inatt. Den påminde om en dröm jag själv hade för några år sedan. Som har satt sig kvar, med en känsla, ett tillstånd, som jag återkommer till i skapandet.

Bland annat kom målningen “Bli till vatten” delvis från denna dröm. En dröm som jag senare även gjort musik av,,. Drömmen var att jag sov men vaknade (i drömmen) av att en kvinna med blå huva står framför mig, hon strålar av ljus. Så skär hon varsamt upp mitt huvud som på toppen av ett ägg. Hon tar försiktigt ut min hjärna. Den är vackert turkosblå och gjord rakt igenom av is. Hon håller den i båda hennes händer och vänder sig om mot en annan kvinna som står bakom henne. Jag ser nu att det är ett långt långt led av kvinnor i huvor, med händerna kupade framför sig, redo att ta emot isklumpen. Den vandrar så från kvinna till kvinna och när den kommit till den sista, det kan vara flera tusen, jag väntar stilla, som  meditation där i sängen, så börjar den slutligen att vandra tillbaka, smällt till stilla vatten av deras strålande värme från händerna. Kvinnan närmast mig får slutligen vattnet i sina och häller det lugnt ned i min skalle igen. Stänger varsamt igen huvudet och kysser mig ömt på pannan. Sedan somnade jag i drömmen, med ett stilla vatten, utan en krusning, som fick mig att känna mig alldeles lugn och tillfreds när jag vaknade den morgonen.

BECOME WATER/BLI TILL VATTEN Egg oil tempera on linen 144 x 144 cm 2017

BECOME WATER/BLI TILL VATTEN Egg oil tempera on linen 144 x 144 cm 2017

Å Här är musik inspirerad utifrån samma dröm,,fast något år senare:). Och Så idag igen,,kom drömmen mig till minnes,,Tack vare att min vän ville dela med sig av sin dröm från inatt. Nu ska jag ut till ateljén och jobba vidare.

Med Kärlek! /W