guidad tur i Malmö

I helgen var jag i vår fina sydliga stad Malmö. Såg mycket konst och här är ett litet axplock av det:

sara_hedberg

Precis bredvid boule baren på Drottningtorget fick jag en privat visning av en konstsamlare i hennes underbara paradvåning. Det hängde många utsökta verk där men en specifikt fastnade jag för, ett litet landskap i olja med underbart ljus i, av konstnären Sara Hedberg, bosatt och verksam i Skåne.

väntande-hund

Vidare gick jag till Galleri Léger och tittade på utställningen Något om vår samtid av Max Ockborn, också en lokal konstnär som visade måleri och skulpturer, pågår fram till och med andra oktober.

johan_roing

Dessa skulpturer i trä är från Johan Röings retrospektiv på Moderna muséet i Malmö, ett tjugotal verk som spänner sig över fyra decennier.

johanroing2

Också denna från Johan Röings utställning på moderna muséet. Pågår fram till och med sjätte oktober. Annars var utställningen Blue is the color of your eyes väldigt fin med många utsökta verk av bla Torsten Andersson, Louise Bourgeois, Bella Rune med flera, pågår på moderna museét i Malmö fram till och med 26 januari 2020.

Blue Is the Color of Your Eyes

—Efteråt gick jag till ett närliggande galleri som heter Ping Pong med konst av Bjørn Mortensen, Lena Johansson & Olof Nimar i utställningen ”Slungad i Groddammen”

lenajohansson

Lena Johansson Galleri Ping Pong, pågår fram till 14 september.

 

windy_malmö

Jag som blickar ut mot Köpenhamn på andra sidan vattnet. Fotograf Anna Albinsson.

grafikblad_windy

Efter en lång dag och kvällspromenad på en kritvit sand i solnedgången, fick jag husera hos min kära bästis från högstadiet på Djurgårdsskolan i Eskilstuna, som numera bor i en sagolik tjugotals villa i Kirseberg, Malmö och har en av mina grafikblad (till vänster) i sitt vardagsrum 🙂

 

/W