juletider

Jag (några av mina målningar) kommer att vara med på en vintervisning i Stene Projects Lounge på Brunnsgatan 21 i Stockholm. Gå förbi och titta,, flera utsökta konstnärer är med, bland annat mina favoriter Sunna Hansdottir, Disa Rytt, Cecilia Edefalk m fl. !!! Opening hours:
Thursday – Friday 12 – 17, Saturday 12 – 15. Or by appointment. 

Artist: fleraFoto Stene Projects

Nu till något helt annat. Imorse donerade jag ett litet verk i äggoljetempera och blyerts på papper, med titel “Kvadrat med flera riktningar”. Arket har en utstämplad produktsymbol i den övre sidan, samt en liten spik fastsatt där. Den symboliserar hur kommersialism i kvadrat, används i välgörande syfte, beroende på dess riktning och “kvadratens” fyrkantiga förhållningssätt:). Kom gärna och bjud på den och på många fler verk av andra konstnärer såklart. Adress och tider här nedan.

Kvadrat medflerariktningar

KONSTA(U)KTION och KONSTNÄREN release på hangmenProjectsPlats: Ringvägen 86, T-Skanstull.


Visning 18 december kl 17.00-21.00

Konsta(u)ktion: 20 dec 17:00-21:00

Till våra vänner och kollegor i konsten!

Under december ordnas en konsta(u)ktion för det chilenska folkets kamp!

Konstnärer har bjudits in att donera verk. De donerade verken presenteras endast den 18 december för att sedan auktioneras ut den 20 december. Även andra konstaktörer har bjudits in att bidra med sina tjänster som till exempel kreativ andlig reading, konstpromenad, ateljésamtal och konstpolitiskt terapisamtal.

Via sociala medier följer vi på avstånd det övervåld, tortyr, våldtäkter och övergrepp som folket i Chile har utsatts för av staten via militärer och poliser under senaste veckorna. En humanitär katastrof enligt människorättsorganisationer, där unga, äldre, kvinnor och män utsätts dagligen. Idag finns det hundratals människor i Chile med permanenta skador i det ena eller båda ögonen, skador som dessa människor aldrig kommer att tillfriskna ifrån och som medvetet orsakats av militärer och poliser.
Röda korset i Chile har gått ut med information om att deras förnödenheter för första hjälpen börjar ta slut. Läget ser tyvärr inte ut att bli bättre utan har försämrats. Vad kan vi göra för att solidarisera oss och hur kan vi inom konsten engagera oss till stöd för det chilenska folkets kamp?

Du som köpare har möjlighet att bjuda på verk och stödja kampen för ett demokratiskt samhälle! Pengarna går oavkortat till folket som lidit av polisens och militärens repressiva våld.

Vi (Macarena Dusant, Mariana Silva Varela, Paola Zamora) har alla rötter i Chile men har levt större delen av våra liv i Sverige. Många av oss återupplever idag den fasansfulla tiden som diktaturen innebar för det chilenska folket. Vi ser ett stort behov av att stödja dem i deras kamp och vi går den vägen som vi kan och det är via konsten. Med hopp om ditt stöd,

Macarena Dusant, konstvetare, Mariana Silva Varela, konstnär och Paola Zamora, curator

Visning: 18 dec 17:00-21:00
Konsta(u)ktion: 20 dec 17:00-21:00
Plats: hangmenProjects, Ringvägen 86, T-Skanstull
Kontakt: auktionforchile@gmail.com
Du kan ta del av verken på Instagram: @chile18_21