möten, hemlig spelning och Lena Bergendahl.

Den här veckan ska jag gå och se konst, skriva om konst för nättidningen Konsten. Ska också få äran att komma hem till två äldre konstnärer i deras respektive ateljéer på södermalm. Vidare ska jag ha ett intressant utställningsmöte med en representant för en konsthall. Och i slutet av veckan ska jag istället för artisttalk ha en hemlig spelning på Stene projects, där jag ställer ut nu fram till och med 21 mars. Jag ska spela tre låtar för några få inbjudna och efteråt lägga den rundgrenska tarotstjärnan för dem som vill få sin framtid läst.

your-holy-hogkvarteret4

spelning_idka

Här spelar jag tillsammans med Lena Bergendahl. Högkvarteret, på söder och Ljudfestival IDKA, Gävle.

Lena och jag lärde känna varandra på Mejan (Kungliga Konsthögskolan) där vi båda gick. Hennes verk har alltid varit poetiska, vackra och med flera lager forsknings parametrar. Jag blev kär i hennes energi!

lena_bergendahl_Amaranth Red av Lena Bergendahl. Från Governors Island när LB var på residency i NYC konst.

Under några år umgicks vi genom att göra musik, och vi spelade ute på en rad olika ställen. Bland annat som förband åt Laurie Andersson på Uppsala stadsteater. Idag arbetar vi främst med vår egen konst. Här dokumentation från en stor separatutställning Lena bergendahl hade i Norrköping för inte allt för länge sedan. Klicka på bilderna så kommer du till hennes hemsida.

lenabergendahlDisplacements of the Visible

 

 

>3/Windy