poesi på scen

Denna vecka ska jag på torsdag den 19 kl 19 ta tuben till telefonplan och gå på restaurang Landet. Där ska det vara öppen scen för poeter. Konstnären Carina Järling ska uppträda och jag ser fram emot att se/lyssna. Annars är det mest skrivjobb denna vecka samt gå förbi en musikaffär, tänkte köpa varsin gitarr till mina söner i julklapp. och Jo, konstauktionen jag skrev om förra veckan kommer att äga rum nu på onsdag kl 17. Ringvägen 86 på södermalm. Gå runt till baksidan av huset för ingång, release av tidningen Konstnären samtidigt, så massor med trevligheter alltså,,kom och titta på visningen av konsten eller bara häng i baren!!! Själva auktionen äger sedan rum fredag den 20 dec, kl 17 – 21, samma adress.

hälsning från Konst auktionens initiativtagare:

Många undrar vart de insamlade pengarna kommer att gå till. Vi har undersökt olika organisationer som arbetar med att vårda eller tillhandahålla resurser för personer som lidit av polisens och militärens våld. Ett problem är att många inte har råd att söka rätt vård på grund av det nyliberala kapitalistiska systemet i Chile där vården är privatiserad. Vi har följt den statliga myndigheten för mänskliga rättigheter IDNH (Instituto Nacional de Derechos Humanos, www.indh.cl/) och de rapporterade siffror på människor som har mist ena eller båda ögonen då polis avsiktligt har skjutit mot demonstranters ögon. Skador i ögat kräver ofta operationer och vård under flera år. En organisation som arbetar ideellt för att vårda människor som har blivit lemlästade är Ojos de Chile (https://losojosdechile.cl/#intro ). Organisationen redogör för alla donationer genom att publicera transaktionskonto och vi kommer att ta kontakt med dem.

En annan organisation vi har kikat på är Abofem (www.facebook.com/AbofemCL/) som är den första feministiska juristorganisationen i Chile. Abofem är en ideell organisation som arbetar för att utveckla ett feministiskt perspektiv på lagar och juridik i Chile. Abofem vill förändra det patriarkala systemet i Chile.

Abofem har närvarat under demonstrationerna genom att erbjuda gratis konsultation till personer vars mänskliga rättigheter har kränkts. Abofems engagerade jurister har även arbetat med att erbjuda konsultation riktat till kvinnor och hbtqi-personer eftersom dessa grupper är särskilt utsatta för våld i Chile.

Idag består Abofem av 650 engagerade jurister som erbjuder konsultation i flera städer.

Abofem har blivit nationellt uppmärksammade, se
https://www.cnnchile.com/…/abofem-mujeres-justicia_20190308/

/Macarena, Mariana och Paola”

 

 

//W