Q – beteckning för laddning i elektromagnetism

De senaste dagarna har jag återgått till arbetet utifrån fredliga former strax innan andra världskrigets utbrott. 2018 målade jag med utgångspunkt från min mormors designade och uppsydda klänningar i slutet av trettiotalet. Implementerade formerna som min mormor snappat upp med mina pianokroppar och fann synoptiska likheter. Mellan cirkeln, kvadraten och de former som ofta förekom då min mormor var ung. Det var en tid av oro då många förändringar skakade världen men också byggde upp grunden för det som bådade gott, som bättre förutsättningar åt kvinnorna i samhället. När vi står inför stora förändringar öppnas helheten och ur den rinner en strid ström av möjligheter Q. Som i Quelle – Källa. Q är också beteckningen för laddning i elektromagnetism. Rörelse. M. tecknet vars ursprungsbetydelse är vattenvågor. Söker efter fredliga former vars effekt är att kunna göra intryck på ett rum. Jag söker bakåt, konsthistoriskt, men är också lyhörd åt Nuet. Lyssnar till naturen och för ständiga samtal med Aurelie Nemours, Hilma Af Klint, Hildegard af Bingen, Albert Pike, Eratosthenes och min mormor Älva.  /W

IMG_1346