säsongsöppningar

Flera intressanta öppningar nu. En var jag på redan i förrgår, Rune Hagbergs “Nästan Ingenting” pågår fram till och med 3 november på Fullersta Gård i Huddinge kommun. Ett långt konstnärskap som hängivet ägnat sig åt den upplösta formen. Tystnaden i Buddismen är en process av att först kunna glömma sig själv, vidare hitta essensen av den förståelsen och slutligen, kunna omvandla insikten och ta ansvar för sitt liv och om allt levande.

Bo Källström ordförande på Kultur och fritidsförvaltningen pekade på ett verk under öppningstalet, ett vitt ark vars fiber är uppfläkt i mitten och under skönjer betraktaren ännu ett ark, i svart, som bildar en oval. Källström tittar och säger spontant, se där det är som att skrapa på den vita perfekta ytan av sig själv och hitta ett mörker.

Eller som att skrapa på den perfekta ytan av samhället så att vi kan se det vi gemensamt måste ta itu med, tänker jag.

Vidare ser jag mycket fram emot att se Ann Edholms måleri på Galleri Nordenhake,. En digital flyer på facebook med foto av en av Edholms senaste målningar, lovar en avgrunds ilska som kokar betraktaren, ja förhoppningsvis hela samhället, till att vara allt annat än uppgiven.

Ska också gå förbi Olof Inger på Gallery Anna Bohman, Ludvig Helin på Galleri Andersson Sandström, Arijana Kajfes på Susanne Pettersson Gallery & Martin Gustavsson på Konstakademien och Galleri Flach.

Väl mött!!

W

IMG_1667