Tankar som blir till handling

god_konst_cigarr

I torsdags var jag och såg Dan Wolgers utställning på Bohman Knäpper i Stockholm. GOD KONST.

Att gå och se på Konst väcker så många tankar…som blir till handling. Tänker att Motsatsen till God Konst vare sig är dålig smak eller Ond konst utan Likgiltighet. Att inte beröras, eller arrogant inte låta sig beröras, det är väl ungefär samma sak. Med det syftar jag på att Konsten måste tas mer på allvar av politiker. Större ekonomiska medel till konstnärer som inte gör säljbar konst , så som performance, måste prioriteras, men också göra det lättare för de som möjligen kan bedriva försäljning. Göra konsten avdragsgill till exempel skulle underlätta.

Var också och såg Ulrika Sparres Ear to the Ground på Index, Kristina Abelli Elanders på Cornelia Sojdelius Gallery, Mercedes Ardelius Blane på Larsen Warner och Giacometti på Moderna Museet.

“The opposite of love is not hate, it’s indifference. The opposite of art is not ugliness, it’s indifference. The opposite of faith is not heresy, it’s indifference. And the opposite of life is not death, it’s indifference.”

Elie Wiesel.

Citatet riktar jag till politiker,,ingen annan,,bara visa att jag faktiskt är jäkligt berörd över att min gallerist Stene Projects tvingas stänga nu, att likaså Galleri SPG stänger, likaså Galleri Fagerstedt och Galleri Forsblom. Alla dessa Inom loppet av ett år. Det måste till en förändring!!

Blev ändå lite hoppfull över att KRO bedriver detta som går att läsa på länken här, läs gärna deras pressmeddelande. Hoppas nu bara att politiker inte står likgiltiga inför det. Höstens sura blöta grå väder glaserad med vidriga covid 19 (jag och min familj är friska) ..gör mig än mer missmodig också..men jag känner mig ändå stark, brinnande (i positiv bemärkelse)..och hoppfull. Kram på er /W

———————————-

IMG_2930

Stillbild från Ulrika Sparres utställning Ear To The Ground, Index, Stockholm. Älskade ljudet av de här små gruskornen,,jag spann som en katt där jag satt på golvet, som hade mjuka kuddar till besökare att sitta på. Intressant forskningsarbete bedriver Sparre och rofyllt nästan helande kändes det att få ta in hela stora utställningen. Passa på att gå dit! Pågår fram till 22 november.

Index, Kungsbrostrand 19. Det är gratis inträde, som det är till alla gallerier. Och de som jobbar där är supergulliga och välkomnande till besökare. Gå dit!