Ut med det gamla in med det nya…

Idag har Rut namnsdag, det rimmar på Knut, å i granen har det börjat växa spindelväv, så idag åker den ut.

I fredags postade jag en liten oljemålning till min vän Anna som arbetar som sjuksköterska i Malmö. När jag kom hem från posten låg det ett paket i min brevlåda. Utan porto så avsändaren måste precis åkt förbi vårt hus och lagt den där. Den innehöll en droppe stor som en hand, omsorgsfullt täljd av trä av konstnären Åsa Johansson. När jag håller den i handen känner jag ljus energi som strömmar ur den. Svalkar. För mig symboliserar droppen att vattna sina uppdrag, lite i taget. Att en droppe hjälper att svalka känslan av att man inte räcker till. Det ska jag bära med mig och jag ska skriva färdigt brevet som formulerar många konstnärers önskan om att göra något för vårdpersonalen. En auktion eller inte, ett frö vårdas, om än med en liten droppe i taget, så den goda viljan gror 2021, långsamt och starkt.

IMG_3576

IMG_3597

 

/W