workshop and curating

Jag ska hålla en tredagars workshop nu i mars “Orakel-Verkstaden” där tio stycken konstskole elever ska jobba emot besökarnas drömmar och önskningar. Workshopen avslutas med en utställning där jag är curator, på galleriet Contemporary Garage i Örebro.

 

>>>>

ORAKEL-VERKSTADEN

För att kunna förändra världen till det bättre måste vi tro på att det är möjligt. Den här utställningen ska likt stjärnstoff skapa sådana frön av hopp hos besökarna. Låt oss börja!!!

The Contemporary Garage befinner sig på Coney Island i förorten till New York City, US. I ett av de mörkare kvarteren invid tivolit på stranden, ligger en inomhus parkering dit människor också går för att få sin framtid läst. Vi hör havet som lyssnar intill och vi hör ljudet av pariserhjulet och flera skratt, vi hör besökarnas drömmar!

Eleverna kommer att under en tre dagar lång workshop arbeta fram, individuellt eller i grupp, bidrag till utställningen med arbetsnamnet Orakel-verkstaden. En utställning som kureras och handleds av gästmentor Windy Fur Rundgren. Verksam konstnär och skribent.

Första dagen inleds med att vi drar varsitt enhörningskort. Kortet representerar en riktning att förhålla sig till i det kommande arbetet. Ni kan se kortet som en tilldelad superkraft. Vidare kommer jag hålla en presentation av performativa verk som jag har ställt ut på bland annat Kulturhuset i Stockholm, gallerier och kyrkor. För att ge er inspiration och skapa samtal kring vad ett performativt verk kan bestå av. Workshopen är alltså främst inriktad på det performativa skapandet, men förutom performance står det fritt att fylla Orakel-verkstaden med vad vi vill. Förutsatt att det har med framtidstro, orakel och önskningar att göra. Känner du dig manad att vara med? Endast tio magiska biljetter finns till denna workshop!!

.

3>3>3

Fick imorse ett telefonsamtal från skolan jag ska besöka, han meddelade att alla biljetterna gick åt som smör, så nu är det bara för mig att förbereda dokumentation på performativa verk jag gjort genom åren.  Här är ett smakprov:

medvetenheternas_huvudkontor

Här är ett interaktivt brädspel som heter Medvet-enheternas huvudkontor. Som jag ställde ut i Mellanrummet 2005 på Kungliga Konsthögskolan. Under glasskivan på golvet läser man spelreglerna. Sen börjar man med den första stationen till vänster. Hörlurar och ett organ av gips ligger på en rund platta av hård vax. I hörlurarna får man instruktioner. Spelet bestod av en interaktiv hemsida, sju stycken ljudstationer med tillhörande gipsfigurer, fyra stycken filmer, tre på monitorer och en projicerad på golvet till höger. En snurrande cirkel av äpplen, med hjälp av motorn från en discolampa, som hänger ovanför en av ljudstationerna, där deltagaren sätter sig ned och lyssnar på en parkbänk. Spelet jag gjorde var inspirerad av Öyvind Fahlström och Matthew Barney, jag gick i årskurs två på Kungliga Konsthögskolan. Jobbade samtidigt med att förädla fartyget (alkemiskt konst-experiement) samt målade i ateljén, ja jag arbetade precis dygnet runt, med glädje. Mejan var en fantastisk plats om man tycker om att jobba. Verkstäder, högt till tak och en känsla av att allt är möjligt,,det tror jag är bra för konsten. Sök dit!!

_MG_1695

audio_station_medvetenheternas_huvudkontor

 

/W